Regisztráció

Bezár

Belépés
Még nem regisztráltál?

Most egyszerűen megteheted, így lehetőséged nyílik hogy csatlakozz a Világnéző.hu közösségéhez ahol megoszthatod utazási élményeidet, és elolvashatod másokét.

Regisztrálok
Elfelejtettem a jelszavamat
Bezár

Sikerült!

Valami baj van!

Hozzáadás a kedvencekhez


Válaszd ki, melyik listádba szeretnéd tenni ezt a helyet

Ha új listába szeretnéd tenni ezt a helyet, hozz létre neki egyet!


Bezár
Hawaii-szigetek

Hawaii-szigetek hasznos tippek

Hawaii-szigetek, Amerikai Egyesült Államok, Hasznos tippek

Hasznos tippek

Hawaii-szigetek, Amerikai Egyesült Államok, Hasznos tippek

Éghajlat
Hawaiiban két évszak váltja egymást, a nyár és a tél. A tél csapadékosabb, ilyenkor a nappali átlaghőmérséklet 25 fok körül van, nyáron 30 fok. A két legmelegebb hónap az augusztus és a szeptember.

Időeltolódás
Hawaii időzónája -11 órával Magyarországé mögött van. Téli és nyári időszámítást nem különböztetnek meg. Amikor Európában téli időszámítás van, Hawaiiban -12 órával kell számolni.

Egészség
A vény nélkül kapható gyógyszereket a gyógyszertárakban gond nélkül meg tudjuk vásárolni, vényköteles gyógyszereket azonban otthonról vigyük magunkkal. Indulás előtt ellenőrizzük, hogy bevihető-e a szigetre.

Nagykövetség
Hawaii tiszteletbeli magyar konzul:
dr. Komjáthy Emese
44 Aulima Loop, Kailua
HI 96734
Tel: 1 808/377-3637

Információ
Hawaii Visitor and Convention Bureau Offices:
2270 Kalakaua Avenue, Suite 801
Honolulu, Hawaii 96815
Tel: 1 808/923-1811

Pénz
A használatban lévő pénzegység az amerikai dollár. A legtöbb bankban váltanak pénzt. A nagyobb bevásárlóközpontokban találunk pénzautomatákat. A népszerű hitelkártyákat - Visa, MasterCard - sok helyen elfogadják.

Elektromosság
A hálózat jellemzői: 110-120 V-os és 60 Hz-es váltóáram. Mindenképpen vigyünk magunkkal átalakítót, a dugaljak is mások, mint Magyarországon.

Internet
A hotelekben találunk internetezési lehetőséget.

Telefon
Hawaii körzetszáma: 808. A legtöbb nemzetközi hívást gond nélkül indíthatjuk. A kimenő nemzetközi hívásokat a 011 előhívóval kezdjük, majd üssük be az országhívót, a körzetszámot, végül a telefonszámot.

Posta
Mivel Hawaii is az Egyesült Államok része, ugyanazok a szolgáltatások és tarifák érvényesek, mint a kontinensen. Minden elsőbbségi levelet repülőgéppel továbbítanak. 
Airport Post Office 3600 Aolele Street, tel: 1 800/275-8777

Borravaló
A borravalót Hawaiiban mindenhol elvárják. A portásoknak és boyoknak legalább 1 dollárt illik adni. A taxisofőr 15%-ot kap, a parkolószemélyzetnek 2 dollárt adjunk. Előkelőbb éttermekben 15-20%-ot várnak el, ahogy a fodrász is. A szobaasszonynak alkalmanként 1 dollárt adjunk.

Közbiztonság
Bűnözés leginkább Waikikin és a turistalátványosságok parkolóiban fordul elő. Értékeinket ne hagyjuk az autóban.

Vám
Hawaii az Egyesült Államokhoz tartozik, így a beutazáshoz vízumra lesz szükség. Tilos bevinni bármilyen friss gyümölcsöt, zöldséget. Az állatokat 4 hónapra karantén alá veszik.

Forrás: National Geographic Travel: Hawaii

0 hozzászólás

Írj Te is hozzászólást, mondd el véleményedet a helyről!
Csatlakozz! és írd meg véleményedet!